Град Крагујевац на европској сцени

Извор: Викиновости

9. јул 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Градоначелник Крагујевца, Верољуб Стевановић и Добрица Миловановић, помоћник градоначелника, данас су у згради Града приредили пријем за представнике јавних предузећа, установа и приватних фирми који су допринели успешној реализацији заседања Институционалног комитета Конгреса Савета Европе, 2. јула у Крагујевцу и којима су овом приликом уручене захвалнице.

Учесници конгреса су током ове недеље изразили задовољство боравком у нашем граду, високо оценили организацију самог догађаја и посебно истакли гостопримљивост на коју су наишли од стране домаћина. Телеграм захвалности у име председника Конгреса, господина Јана Микалефа и других чланова, Граду Крагујевцу, упутио је Андреас Кифер, генерални секретар Конгреса, у коме се између осталог каже:

У име председника Конгреса и других чланова желим да се најсрдачније захвалим на изузетно топлом гостопримству и честитам на одлично организованом састанку Институционалног комитета који је 2. јула одржан у вашем граду. Тиме сте показали да је Србија , а поготову град Крагујевац, више него равноправан учесник у догађајима на европској сцени, што вам, искрено верујем, отвара веома добру перспективу у будућем интегративном процесу - наводи се у овом писму.

Према речима градоначелника Верољуба Стевановића, учесници Конгреса добили су прилику да Србију виде у једном новом светлу, дручачијем од онога у коме су је раније видели.

Мислим да смо им пружили прилику да Србију виде у једном другом светлу, вероватно другачијем од оног у коме су је раније видели. О томе, колико је нама важно да будемо тамо где нам је и место, у Европи, говори и чињеница да смо као град имали једну веома успешну презентацију у Стразбуру, на пленарном заседању Конгреса, у октобру прошле године због чега очекујем да ће извештај о Србији који се усваја у октобру у Стразбуру, бити позитиван - истакао је градоначелник.

Извор[уреди]