Гадафи поручује да се никад неће предати

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


21. август 2011.
Триполи-  (Beta-AFP) - Либијски вођа Моамер Гадафи изјавио је у недељу, у новој телевизијској поруци, да се неће предати и да ће изаћи као „победник“ из битке за Триполи, који је под нападом побуњеника.

Како наводи агенција Франс прес, он и даље даје непомирљиве изјаве иако су његове трупе последњих неколико дана изгубиле више градова на истоку и западу земље, а побуњеници су синоћ кренули у напад на престоницу, упориште режима. У Триполију је у недељу у току операција изолације Гадафија, саопштило је политичко тело побуњеника, Прелазни национални савет, а побуњенички команданти процењују да би ноћас могли да заузму Триполи.

„Нећемо се предати. Нећемо напустити Триполи и оставити га окупаторима и њиховим агентима. Ја сам са вама у овој бици“, рекао је Гадафи у новој аудио поруци.

„Никад се нећемо предати, и захваљујући Богу, изаћићемо као победници“, истакао је либијски лидер.

Он је позвао своје присталице да крену у десетинама хиљада на кварт Тажуру у главном граду да га очисте од „агената колонизатора“. Тажура је пао у руке побуњеника.

„Данас треба добити превласт у Тажури. Бојим се ако им га препустите, они (побуњеници) ће разорити Триполи“, рекао је Гадафи.

Агенција Франс прес јавља да се конвој од око сто возила са побуњеницима из западног дела Либије налазе на 12 километара од Триполија и да их народ дочекује с пуцњима радости.

Побуњеници су током поподнева заузели касарну која се налази на 27. километру од Триполија на истом путу, где су дошли до оружја и муниције, навео је исти извор.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg