Гадафи не одустаје

Извор: Викиновости


6. септембар 2011.
Тархуна-  (Beta-AP) - Моамер Гадафи је решен да се бори и преокрене ситуацију у своју корист, рекао је у уторак портпарол Муса Ибрахим.

Гадафи је „одличног здравља, планира и организује одбрану Либије“, рекао је Ибрахим сиријској телевизији Ал-Раи и додао да су и Гадафи и његови синови у Либији.

„Боримо се и пружамо отпор зарад Либије и свих Арапа. Још смо јаки и способни да ситуацију преокренемо у своју корист“, навео је Ибрахим.

Снаге одане Гадафију сатеране су у неколико градова, међу којима је и Бани Валид, удаљен око 140 километара југоисточно од Триполија. Град је окружен хиљадама побуњеничких војника, а њихове вође преговорају о предаји.

Конвој либијских војника лојалних Моамеру Гадафију, праћен борцима из пустињских номадских племена, стигао је на север Нигера, рекао је очевидац, власник локалних новина. Портпарол либијских побуњеника у Триполију Анис Шариф рекао је да су њихове вође упознате с тим, али да немају много података.

НАТО нема података о конвоју, а авиони тог савеза обично не лете тако далеко на југ у пустињу, рекао је неименовани званичник НАТО-а.

Извор[уреди]