Пређи на садржај

Гадафи: Победићу НАТО

Извор: Викиновости17. јун 2011.
Либија -  (VOA) - Либијски лидер Моамер Гадафи обећао је у аудио поруци емитованој на либијској телевизији да ће победити НАТО, пошто су међународне снаге извеле ваздушње нападе на Либију током дана. Позивајући и охрабрујући грађане да издрже, Гадафи је рекао да неће одустати упркос позивима светских лидера да напусти положај.

Аудио порука била је покривена снимцима за које је државна телевизија рекла да су са митинга подршке Гадафију на тргу у Триполију. На њима наводно стотине људи маше заставама и извикује пароле подршке влади.

Гадафијева порука објављена је док борбени авиони НАТО-а настављају нападе на главни град Триполи. Мете су биле неколико делова главног града, али није јасно ни шта је погођено, нити да ли има жртава.

Напади НАТО-а углавном се догађају током ноћи, али су све чешћи и напади током дана. Снаге лојалне Гадафију гађале су мете у граду Мисрати на западу, који држе побуњеници. Медицински извори и побуњеници наводе да је у данашњим нападима погинуло најмање 10 људи, док је 40 рањено.

Извор[уреди]