Гадафијево тело у излогу у Мисрати

Извор: Викиновости


22. октобар 2011.
Мисрата-  (Beta-AFP) - Замрзнуто, окрвављено тело Моамера Гадафија јавно је изложено у фрижидеру шопинг-центра у Мисрати, а на Западу све је галасније питање нису ли медији отишли предалеко у приказивању смрти свргнутог либијског вође, пише у суботу агенција АП.

Новинари из целог света нагрнули су у Либију да уживо сниме доказ да је Гадафи заиста мртав, док нове либијске власти не могу да се договоре шта радити са телом док јача сумња у званичну верзију Гадафијеве смрти.

Како преноси Франс прес, званичници нових власти су у суботу саопштили да обдукције тела неће бити. „Неће је бити данас, нити било којег другог дана. Нико неће отварати Гадафијево тело“, рекао је портпарол Војног већа Прелазног националног савета у Мисурати Фати Башага.

У Мисрати, граду који су Гадафијеве снаге опседале месецима, житељи су у дугим редовима чекали да виде његово тело, избушено мецима на три места, укључујући главу. Мушкарци, жене и деца су се сликали са замрзнутим лешом, а чувари су чак организовали одвојене туре за породице и појединце.

Истовремено, добар део јавности у Великој Британији и Сједињеним Америчким Државама стекао је утисак да су медији отишли предалеко у приказивању шокантних сцена смрти либијског вође, убијеног у четвртак у близини свог родног града Сирта.

Извор[уреди]