Вучић: Не прихватамо уцене и претње

Извор: Викиновости

29. април 2013.
Загреб/ Хрватска (Beta) - Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је у понедељак да је уверен да би већина грађана Србије на референдуму прихватила споразум Београда и Приштине о нормализацији односа и поручио да влада неће прихватити уцене мањине.

„Очекујемо коначну одлуку Срба с Косова. Референдум има смисла ако они буду спремни да га спроведу у случају да резултат буде неповољан за њих“, одговорио је Вучић на питање новинара у Загребу хоће ли бити одржан референдум о споразуму с Приштином.

Подсетио је да је понудио оставку и пад владе ако споразум не прође на референдум. Вучић је рекао да влада неће прихватити уцене и одлучивање о рефередумском питању на улици.

„Може на улици да одлучује ко шта хоће, али у Србији се зна где се одлучује - одлучује се у институцијама система. У Србији ће да одлучује већина грађана и народа, а не мањина која мисли да на различите начине може да злоупотребљава своју позицију и некоме прети. Претње и уцене никада нисмо и нећемо прихватити“, навео је први потпредседник Владе Србије.

Вучић борави у званичној посети Загребу током је се сусрео с највишим хрватским званичнима, међу којима и министарком спољних и европских послова Весном Пусић.

Упитан о најављеној куповини наоружања из Русије, Вучић, који је и министар одбране, одговорио је да ће Србија у складу с финансијским могућностима купити оно што је на тржишту најповољније.

Извор[уреди]