Владимир и Никола Грбић у Одбојкашкој Алеји славних

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

21. мај 2013.
Србија -  (Beta) - Прослављени одбојкашки репрезентативци Владимир и Никола Грбић у петак ће бити примљени у „Одбојкашку Алеју славних“, у Миличу у Пољској.

Владимир Г.
Слика: MaryG90.
Никола Г.
Слика: CristianNX.

У данашњем саопштењу Одбојкашког савеза Србије (ОСС) наводи се да ће на церемонији која ће се одржати у петак од 17 сати у Миличу, поред браће Грбић у „Одбојкашку Алеју славних“ бити примљени и некадашњи репрезентативац Италије Андреа Зорзи и бивши репрезентативац Бразила Жилберто Годој Фиљо Жиба.

Потпредседник ОСС Владимир Грбић, који је и члан „Одбојкашке куће славних“ и најбољи играч Европе 2000. године, освојио је укупно 13 медаља.

На Олимпијским играма освојио је златну и бронзану медаљу, сребро на Светском првенству, злато, сребро и две бронзе на Европским првенствима, сребро и две бронзе у Светској лиги и бронзане медаље на Светском Купу, Светском купу шампиона и Светском купу изазивача.

Дугогодишњи капитен репрезентације Никола Грбић, који је за најбољег играча Европе проглашен 1997. године, освојио је укупно 18 медаља.

На Олимпијским играма освојио је злато и бронзу, сребрну и бронзану медаљу на Светским првенствима, злато, сребро и четири бронзе на Европским првенствима, три сребра и две бронзе у Светској лиги и бронзане медаље на Светском Купу, Светском купу шампиона и Светском купу изазивача.

Породица Грбић је на Европским и Светским такмичењима освојила укупно 32 медаље. Милош Грбић, отац Владимира и Николе, освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у Београду 1975. године.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg