Викиновости:Форум/Архива 9

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

Pomoc[уреди]

Trazim pomoc! Ja sam Ana Kukic, rodena 29.1.1948.god. Dosla sam u Bec iz Beograda pre 20 godina. Po struci sam psiholog i radim u decjoj bolnici u Becu.

Kroz svoj posao i obrazovanje napisala sam knjigu "Let ka uspehu", koja je dozivela cetvrto izdanje. Imam zelju napraviti promociju iste knjige u Münchenu. Moj predlog je da to bude u nekom okruzenju gde se okupljaju ljudi koji govore srpski, hrvatski ili bosanski jezik. Da li bi to mozda mogao biti neki srpski centar?

Moj e-meil
anakukic333@gmx.at
Tel. 0699/11659371 u Becu

Unapred hvala na pomoci i razumevanju! Ana Kukic

Za ovako nešto se trebaš obratiti udruženjima Srba, Hrvata ili Bosanaca koje postoje u Minhenu. Pokušaj preko Bečkih udruženja da uspostaviš kontakt. ----László - Лале (talk) 12:30, 22. јануар 2011. (UTC)

Wikinews:Wikinews Press Photo 2011[уреди]

Wikinews Press Photo 2011.png

Hi. You are welcome to nominate the best photos in pl and other Wikinews used in articles in 2010. Przykuta 23:22, 27. јануар 2011. (UTC)

We have the final round. Let's choose the best photo: pl:Wikinews:Wikinews Press Photo 2011/Finał. Best regards. Przykuta 23:18, 11. фебруар 2011. (UTC)

Слике за војне вежбе у Београду[уреди]

Само оволико имам засад.

Михајло 20:20, 11. фебруар 2011. (UTC)

Данас ми је био бољи дан:

Михајло 13:31, 13. фебруар 2011. (UTC)

Fotografije su još juče objavljene ovde, ako hoćeš dodaj nešto ili oduzmi----László - Лале (talk) 00:40, 15. фебруар 2011. (UTC)

Обавештење о референдуму о филтеру за слике[уреди]

Задужбина Викимедија под управом Одбора повереника ће одржати гласање како би се утврдило да ли чланови заједнице подржавају прављење и коришћење опционог личног филтера за слике, који би омогућио читаоцима да својевољно филтрирају одређене типове слика искључиво на свом налогу.

Више информација и упутстава ће бити доступно ускоро. Референдум ће трајати од 12. до 27. августа 2011, и биће спроведен на серверима које хостује неутрална трећа страна. Детаљи о референдуму, званичници, услови за гласање и додатни материјали ће бити доступни на Мети ускоро.

У име координационог комитета,
Philippe
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris --Mile K. talk 01:40, 2. јул 2011. (UTC)

Проширење главне[уреди]

Могу ли се додати још два поља резервисана за културу и занимљивости? Ставио сам да се вест 2 и вест 3 укључују на политику, а вест 5 је одавно резервисана за спорт? Овако ћемо редовно и лакше ажурирати културу и заниљмивости. -- Bojan  Razgovor  07:13, 11. јул 2011. (UTC)

Да не би било забуне, пошто нас сада има 3 сарадника који доприносимо, ставио сам на дно сваког шаблона (на главној страни) која вест где треба да води. Засада нека остане тако, пошто колико видим Бојана има свуда, ја сам већином на спорту и ударним вестима а Бурга на науци и... Ако у догледно време добијемо још сарадника који би се верзирали на неке од преосталих категорија (политика, економија, занимљивости) онда би заједничким договором преуредили постојећи изглед и могуће варијације изгледа. Иначе на Викиновостима је до сада доста направљено са обзиром колико сарадника има али има још огромног посла да се обави и среди. Има једанаест администратора (благо нама) од којих само двојица раде. Такође има осам бирократа где је резултат сличан. Само да се разумемо није мени што има админа и бирократа него што већина не доприноси, или бар ја не видим да нешто раде.----László - Лале (talk) 15:03, 23. јул 2011. (UTC)

Wikinews in Portuguese[уреди]

Здраво, жао ако не разумете моју поруку, јер ја не разумем српски језик. Желео бих да знам како да објавите своје бота користећи аутоматски и вести створио чак и сада преведен вести из Викиновости. Ја сам заинтересован за постављање бота као да раде у српским вести, које га је навело да се на миру води овај пројекат. Ја само питам за помоћ у португалском који је скоро напуштен Викиновости овај захтев и тражим вашу помоћ! Тражим вашу помоћ за мене да користи бота у локалној верзији (PT). Да бисте контактирали, идите на моју страницу Sérgio Vieira. Sérgio Vieira (разговор) 22:16, 11. август 2011. (UTC)

Do you speak english? We have a bot that inserts news from Beta news agency, that released news under Creative Commons license. -- Bojan  Razgovor  08:05, 12. август 2011. (UTC)

Yes, I speak little but write well in English (if the Serbs want it that way). About the BETA site, is a Serbian site and probably would not help (because you need to translate from Serbian to Portuguese and do not know if this exists Wikinews Serbian "translator bot"). I have two websites in Portuguese, Agência Brasil ("Brazil Agency", http://www.agenciabrasil.ebc.com.br/) and Voice of America or "Voz da América" (in Portuguese African: http://www.voanews.com/portuguese/news/) which has the famous Creative Commons. I'm just asking for your help, how to help the bot to publish pages of content released. If possible, if there is a bot that translates pages Serbian Wikinews in other languages​​, know. I've asked for help in Portuguese WN for me to operate in bot. Sérgio Vieira (разговор) 21:41, 19. август 2011. (UTC)

Well, someone can program bot to copy news from Agencia Brazil. User Millosh (contact him on meta) is owner of bot that imports news. -- Bojan  Razgovor  09:33, 22. август 2011. (UTC)

Thanks for the reply. Have something to add? Sérgio Vieira (разговор) 22:17, 30. август 2011. (UTC)

Подела на Главној страни[уреди]

Здраво. Приликом уређивања главне стране видео сам да се у шаблонима Вест 2; 3; 4 и 5 појављује "више о ..." Лично мислим да за овим нема потреба из два разлога: 1) већ постоји подела на врху странице 2) шаблони се ограничавају тако да стриктно ту стоји одређена вест. У принципу прва вест је нека топ тема која може да буде из било које категорије. Друга и трећа политика и економија. Трећа се понекад користила за културу. Четврта и пета за забаву, занимљивости и спорт. Предлажем да се врати на пређашње стање. --Mile K. talk 01:39, 4. септембар 2011. (UTC)

OK. To sam malo koristio dok je Burga bio tu. Za njega sam napravio odeljak Nauka i tehnologija, što je dodato i na vrhu strane (ako si primetio) i osvežio sam odeljak za to, tj prilagodio da se vest #3 pojavljuje automatki na toj stranici. Medjutim njega nešto nema u poslednje vreme tako da možemo sa slobodno vratiti na staro. To je bilo više kao obaveštenje za one koji se povremeno pojavljaljuju i koji su hteli povremeno da doprinose uredjivanju. ----László - Лале (talk) 10:11, 4. септембар 2011. (UTC)

Spreading Wikinews[уреди]

(sorry, I don't speak Serbian)
Please, check this proposal in order to spread Wikinews. --Airon90 (разговор) 09:37, 18. октобар 2011. (UTC)

Accreditation and Google News listings[уреди]

First-off, please forgive my posting in English. I am, as is all-too-common for people from the UK, linguistically challenged.

I want to raise two issues, as-noted in the subject title of this thread: Reporter Accreditation and listing in Google News.

First up, accreditation has worked rather well for Wikinewsies on the English-language version of the project. Personally, I've been given press access to a number of events, other examples may well be reporters getting behind police lines or landing interviews with major political figures.

I have on the English-language version of the project with a view to looking into more than just one project being listed by Google, and other language versions capitalising on accreditation. Please take the time to register any interest in this, the drawbacks from local legal situations, and how we all might better promote Wikinews as a project. --Brian McNeil (разговор) 12:46, 20. децембар 2011. (UTC)

Милбот-Бета[уреди]

Ко води рачуна о овом боту? Ај, молим те испрати његову активност. Немам времена да идем за њим и да бришем чланке, он и даље убацује половичне вести. Ако се не поправи мораћу да га блокирам. Хвала--László - Лале (talk) 23:22, 12. март 2012. (UTC)

Корисничке кутијице[уреди]

Пре неку годину сам почео да ређам ова чуда без претходне консултације, и то је било како-тако прихваћено. Пројекат је добрим делом завршен, али је ту остало још нешто да се доради. Приметио сам да нико није користио кутијице до данас, па ме занима какав је тренутни став према томе. Односно, да ли су потребне и које од њих, или да се сасвим или неке од њих обришу. --FriedrickMILBarbarossa (разговор) 03:40, 13. април 2012. (UTC)

Не видим ништа лоше у њима. Ако се слабо користе то је зато што имамо мало уредника-корисника. Остави их леба не траже, па ће надам се једном у будућности помало заживети.--László - Лале (talk) 02:57, 14. април 2012. (UTC)

Подела[уреди]

Здраво. Да ли постоји нека подела уређивања/ постављања вести по дану или категоријама? Mile K. talk 11:58, 21. април 2012. (UTC)

Требало је да буде, али је слаб одзив.--László - Лале (talk) 13:41, 21. април 2012. (UTC)