Викиновости:Корисничко име

Извор: Викиновости
Ова страна је део званичне политике на Српској Викиновости . Ова политика је прихваћена од стране уредника и сматра се стандардом који сви корисници треба да поштују. Када уређујете ову страницу проверите да ли су унете ревизије у складу са консензусом. Ако нисте сигурни прво продискутујте на страници за разговор.

Политика и смернице Викиновости

Неутрална тачка гледишта
Садржај
Стил

Администратори
Арбитражни комитет

Правила акредитације
Архива састанака
Избегавање двосмислености
Политика блокирања
Навођење извора
Сукоб интереса
Ауторско право
Решавања спорова
Критеријуми за брисање
Критеријуми за брзо брисање
Не реметити Викиновости да би
доказали своју тачку гледишта

Поштена употреба
Правила коришћења слика
Одржани састанци
Оригинални прилог
Политика заштите странице
Правило три враћања
Политика корисничког имена

Етикете

Корисничка имена, познатија и као јузернејмови (енглески: Username) веома су важна. Све Ваше измене везане су за Ваше корисничко име, а Ваша страница за разговоре кључно је место осталим уредницима да Вас контактирају.

Због тога је избор корисничког имена веома важан. Оно треба да представља Вас као појединца, али и Ваш рад. Немојте правиати налоге са увредљивим корисничким именима, или користити речи које могу да увреде друге кориснике. Такви налози биће блокирани и биће вам пружена шанса да направите нови налог са другим корисничким именом. Такође Вас молимо да не правите корисничке налоге у којима се користи знак ет (@) или Ваша адреса е-поште (постоје други карактер сличан @ који можете користити).

Збуњујућа или обмањујућа корисничка имена нису пожељна. Корисничка имена, као например што су Корисничко име или Кориснички надимак су збуњујућа. Ано нисте сигурни да ли Ваше корисничко име задовољава критеријуме Викиновости, или имате проблема са његовим креирањем и коришћењем, обратите се редакцији.

Промена корисничког имена[уреди]

Корисничко име може да се промени. Његову промену можете затражити од бирократа на месту намењеном промени корисничког имена. Водите рачна да жељено корисничко име није заузето. У том случају немогуће је извршити промену.