Британци остали без медаље у бициклизму, Стевић 53.

Извор: Викиновости


28. јул 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta) - Казахстански бициклиста Александар Винокуров победио је данас у друмској бициклиштичкој трци на Олимпијским играма у Лондону чиме је распршио сан домаћина да ће на свом терену успети да се домогну златне мадаље у тој дисциплини.

Винокуров је стазу дугу 250 километара прешао за пет сати 45 минута и 57 стотинки, завршивши трку испред другопласираног Колумбијца Ригоберта Урана Урана, док је бронзу узео Норвежанин Александер Кристоф.

Најбоље пласирани српски такмичар на трци био је Иван Стевић на 53. месту, док је Габор Каса заузео 109. позицију.

Најбоље пласирани британски такмичар био је Марк Кевендиш (Marc Cavendish) који је заузео тек 28. место, док је победник недавно завршеног „Тур д Франса“ Бредли Вигинс (Bradley Wigins) био 102.

Трку је обележио и пад Фабијана Канћеларе (Cancellara), који је у једном тренутку промашио скретање и затим ударио у заштитну ограду.

Швајцарац, који је четвороструки светски првак на хронометар и актуелни олимпијски првак, успео је да се врати у трку, али је било приметно да је имао проблема са десном руком. Тако остаје неизвесно да ли ће Канћелара успети да се опорави до среде, када се на ОИ вози трка на штоперицу, дисциплина у којој је он најбољи.

Извор[уреди]