Бомбашки напад у Косовској Митровици

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Погледајте:
Викиновости

2. јул 2010.

Косовска Митровица / Србија (Бета / РТС / Тањуг) Једна особа погинула је а 11 њих рањено је приликом бомбашког напада на српске демонстранте у северном делу Косовске Митровице. Председник Борис Тадић сазвао хитну седницу Савета за националну безбедност и затражио је реаговање међународних заједница.

У експлозији која се догодила јутрос нешто пре 10 часова у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровице на српске демостранте бачена је експлозивна напра. У том нападу повредама је подлегао педијатар Месуд Џековић док је шест мушкараца и пет жена задобило повреде. Према речима лекара повређени нису животно угрожени и њихово здравствено стање је стабилно.

Окупљени демостранти протестовали су због отварања канцеларије косовске владе у том делу града. Према речима Еулекса, нема сазнања из ког правца је бачена бомба. Еулекс је вођење истраге препустио косовској полицији.

Као подршку косовској полицији, Еулекс је распоредио два вода специјалних полицијских јединица да обезбеде ту област. Ми изражавамо саучешће породици преминулог и саосећамо са онима који су повређени

—Кристина портпаролка Еулекса