Пређи на садржај

Бесплатно летовање на Копаонику за крагујевачке основце

Извор: Викиновости

12. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У понедељак, 21. јуна, пут Копаоника на седмодневно летовање кренуће група од 130 крагујевачких основаца из социјално угрожених породица о трошку града. Тим поводом, данас је у сали Скупштине града одржан састанак са родитељима, децом и васпитачима који ће отпутовати на Копаоник, на коме су их Славица Савељић, члан Градског већа за социјалну политику и друштвену бригу о деци и Брана Ивковић, директорка Агенције за туризам и саобраћај, упознали са свим детаљима овог путовања.

Ово је већ 6 година како град у сарадњи са АТС-ом организује једну овакву акцију којом су обухваћени ученици свих основних школа са градског и сеоског подручја. Наставничка већа предложила су по петоро ученика на основу постигнутог успеха у школи и материјалног стања породице. Време проведено на Копаонику биће осмишљено и садржајима посебно прилагођено њиховом узрасту, а о деци ће се старати васпитачи са дугогодишњим искуством.

За ових шест година преко 600 малишана бесплатно је летовало на Копаонику о трошку града. Многима је то било прво путовање ван Крагујевца и прво одвајање од родитеља. Разгледнице које добијамо са тих путовања нама су најбољи доказ да су деца задовољна и да смо на прави начин изашли у сусрет њиховим потребама - истакла је Славица Савељић.

За боравак овогодишње групе основаца на Копаонику, из градске касе издвојено је око1,2 милиона динара. Друштво пчелара Крагујевца кроз акцију Да нико не буде гладан, поклонило је 130кг меда, малишанима који су са својим родитељима данас дошли у Скупштину града.

Извор[уреди]