Пређи на садржај

Бесплатне услуге мониторинга предузетницима из Шумадије

Извор: Викиновости

23. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У оквиру пројекта институционализације менторинга у малим и средњим предузећима који спроводи Јапанска агенција за међународну сарадњу (ЈИЦА) у сарадњи са Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа, данас су у згради Града уручени уговори о пружању бесплатне услуге мониторинга власницима девет малих и средњих предузећа са територије Шумадије и Поморавља. Уговоре су представницима малих и средњих предузећа уручио Ненад Поповић, извршни директор Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља која је задужена за спровођење пројекта у нашем региону, а уручењу је присуствовао Владо Вучковић, члан Градског већа за привреду и приватно предузетништво.

Према речима ненада Поповића, мониторинг је један специфичан сет услуга који подразумева успостављање непосредног односа између консултантске организације, у овом случају Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља и клијента ради што прецизнијег идентификовања тренутног стања у предузећу и евентуалних проблема са којима се предузеће сусреће у свакодневном раду.

То је прва фаза након које може бити утврђено да ли предузеће нпр. има финансијских проблема, проблема у менаџменту, у комуникацији са пословним партнерима итд, и на основу тога се формира план активности које предлаже консултант. Пошто је ово двосмеран процес, комуникација и поверење су најбитнији, предузетник реагује на тај предлог и у договору са консултантом долази до финалног плана активности који се потом реализује - објашњава Поповић.

Предузетници који ће у периоду од 15. маја до 15. новембра ове године користити услугу бесплатног мониторинга у трајању од 50 сати, одабрани су путем јавног позива.

Извор[уреди]