Пређи на садржај

Бесплатна провера слуха за крагујевчане

Извор: Викиновости

9. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Овлашћени дистрибутер слушних апарата предузеће Алфа д.о.о. из Крагујевца ће поводом Дана Града од 10. до 15. маја обавиће бесплатну проверу слуха свим заинтересованим суграђанима, најављено је на конференцији за новинаре.

Градска управа за здравство и социјалну политику града Крагујевца, већ две године континуирано и успешно сарадјује са са предузећем Алфа доо. које често организује акције бесплатне контроле слуха за крагујевчане. Ова традиционална подршка локалне самоуправе, проистекла је пре свега законске обавезе да у циљу јачања система здравствене заштите сарађујемо са представницима приватне праксе, навела је Марија Ђорђевић, а као главни разлог подршке навела чињеницу да је фирма Алфа препознала значај промоције здравља и превенирању болести, што се кроз пружање информација суграђанима о очувању и унапређењу здравља, апсолутно уклапа у здравствену политику града Крагујевца.

У циљу превенције и потребе да се грађанима укаже на проверу и овог здравственог аспекта у предходна два месеца предузеће Алфа спровела је анкету, чије је резултате предочила Драга Петровић, сарадник за маркетинг. На десет анкетних питања која су садржала и индикаторе оштећења, одговорило је 304 суграђана, а од тог броја 120 је пристало на проверу слуха. Провером је утврђено да око десеторо њих имају благо или теже оштећење слуха, који су даље упућени свом изабарном лекару или специјалисти. Са спровођењем анкете наставиће се и у наредном периоду, а бесплатну контролу слуха грађани могу урадити у најављеној акцији наредне недеље, која ће се обавити у просторијама предузећа Алфа доо у улици Булевара Краљице Марије бр.3. Преглед се заказује на број телефона 305-740, а уколико заинтересованост суграђана буде већа, акција ће се продужити.

Извор[уреди]