Пређи на садржај

Београд: Чишћење Аде Хује у оквиру обележавања Дана планете Земље

Извор: Викиновости

22. април 2010.

Београд / Србија (www.beograg.rs) Упркос киши, ученици основних школа „Јован Поповић” и „Стеван Дукић”, представници Канцеларије за младе општине Палилула, невладиних организација, извиђачи, спортисти чистили су данас отпад око саобраћајница које повезују кеј на Ади Хуји са Вишњичком улицом.

Учеснике акције обишао је министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић у присуству председника општине Палилула Данила Башића и руководства општине.

– Ми данас можемо да причамо о великим проблемима који оптерећују свет као што су климатске промене, загађење, енергетска криза, обновљиви извори енергије, али ја мислим да у Србији морамо од јаслица и обданишта да се бавимо стварима које нас окружују. Када видимо ове клинце да раде, то је добра прилика да позовемо свакога, и основне и средње школе, и спортска удружења, риболовце, невладине организације, институције, привреду, да 5. јуна учествују у акцији „Велико спремање Србије”, коју организује наше министарство, и да свако од њих да свој допринос – рекао је Дулић.

Данило Башић је упознао министра Дулића са акцијом општине Палилула „Вратимо наду за Хују Аду”.

Извор[уреди]