Београд: Унапређење квалитета услуга „Стамбеног” у 2010. години

Извор: Викиновости


12. јануар 2010.
Београд/ Србија

У протеклој години радници „ЈП „Градско стамбено” обавили су више од 70 хиљада сервиса и 49 великих ремонта на лифтовима, реконструисали 37 кровова у Београду, а опрано је више од 80 милиона квадратних метара заједничких делова зграда. Извршено је око пет хиљада мањих поправки кровова, олука, тротоара, као и 14 хиљада поправки на водоводним и канализационим инсталацијама.

– Веома смо поносни и на наш пројекат у улици Матице српске 60-66, којим смо отпочели решавање вишедеценијских проблема са прокишњавањем у неколико десетина београдских стамбених зграда за које су одговорне грађевинске компаније које су данас у стечају. Против ових предузећа „Стамбено” је у име и за рачун станара водило и добило судске спорове. Да бисмо трајно и у интересу угрожених грађана решили проблем, одлучили смо да из својих средстава издвојимо више од 13 милиона динара за радове на згради у улици Матице српске, а у наредном периоду наставићемо и са припремама за радове на осталим угроженим зградама – рекао је Слободан Миљковић, директор ЈП „Градско стамбено”.

Један од најважнијих пројеката покренут у 2009. години је имплементација „Oracle e-Business Suite”, пакета пословних апликација који би требало да буде завршен у другој половини 2011. године. На овај начин ће „Стамбено” у својој евиденцији за сваку зграду имати електронски картон, на којем ће бити бележене све пријаве грађана, а уједно ће се преко електронског картона зграде пратити врста, квалитет и гарантни рок изведених радова.

У наредном периоду и даље ће се радити на унапређењу квалитета услуга, поједностављивању процедура и скраћивању времена за отклањање проблема, што је од виталног интереса за кориснике услуга, кажу у „Градском стамбеном”.

Извор[уреди]