Пређи на садржај

Београд: Сутра почиње тридесет девети филмски фестивал у Сопоту „Софест”

Извор: Викиновости

1. јул 2010.

Београд / Србија (www.beograd.rs) Софест”, тридесет девети филмски фестивал у Сопоту, биће свечано отворен сутра, у 20.30 часова, дефилеом филмских уметника и музичким програмом у част педесетогодишњице филма „Љубав и мода”, а отвориће га глумица Беба Лончар. До 6. јула у Центру за културу Сопота биће приказано седам домаћих филмова који конкуришу за награде и више дечјих филмова, а припремљен је и занимљив пратећи програм.

На „Софесту” ће бити приказани филмови „Жена са сломљеним носем” Срђана Кољевића, „Плави воз” Јанка Баљка, „Мотел Нана” Предрага Велиновића, „Неке друге приче” групе редитеља, „Српски филм” Срђана Спасојевића, „Ђавоља варош” Владимира Паскаљевића и „Флешбек” Александра Јанковића. Жири ће доделити пет награда – за најбољи филм, режију, сценарио и женску и мушку улогу, а награду ће доделити и жири публике.

У оквиру програма за децу биће приказан избор анимираних филмова са фестивала „Балканима” 2009. године, док ће у оквиру пратећег програма бити одржани фолклорни концерт „Да заједно играмо” у извођењу гостију из Мађарске и Румуније и домаћег ансамбла „Космај” и традиционални тениски турнир учесника фестивала „Баблдон”. У Галерији Центра за културу Сопота током фестивала биће постављена и изложба „Београд шездесетих”.

Извор[уреди]