Београд: Проширење паркинг зоне на општини Звездара

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

16. април 2010.

Beograd / Srbija (www.beograd.rs) ЈКП „Паркинг сервис” ће од 26. априла проширити зонски систем паркирања у делу општине Звездара који је ограничен улицама: Булеваром краља Александра, Рузвелтовом, Димитрија Туцовића и Батутовом, саопштило је ово градско предузеће. У том делу општине Звездара биће уведена зелена зона, у којој је паркирање дозвољено на три сата.

Овим системом станари, правна лица и предузетници који имају пријављено пребивалиште у том делу Звездраре, а поседују аутомобил на своје име и име фирме, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења.

На тему увођења зонског система паркирања у општини Звездара одржана је и јавна расправа на којој су поред грађана учествовали и представници Секретаријата за саобраћај, председник општине Милан Поповић и Бобан Ковачевић, директор ЈКП „Паркинг сервис”. Општина Звездара претходно је анкетирала грађане и добила подршку за иницијативу за проширење зонског паркирања на својој територији.

Заједнички је оцењено да ће зонски систем паркирања допринети смањењу саобраћајних проблема и већој безбедности пешака. Увођење зонског паркирања у делу општине Звездара омогућиће станарима тог дела лакше налажење паркинг места.

Извор[уреди]