Београд: Отворен нов вртић у Миријеву

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

22. април 2010.

Београд / Србија (www.beograd.rs) Градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић отворила је данас нов вртић у Миријеву, у чију је изградњу из буџета града уложено 240 милиона динара. Објекат, који се налази у улици Љубише Миодраговића, има површину од 2.200 квадратних метара, а у свом саставу има и перионицу и прихватну кухињу.

– У складу са стратегијом града да се за свако дете обезбеди место у вртићима, одлучили смо да на неколико начина решевамо тај проблем. Први је адаптација, надоградња и дозиђивање постојећих објеката, други да се пословни простор прилагоди боравку деце, трећи је да се простор узима у закуп и, наравно, најбољи и најсигурнији јесте да се изгради нов вртић. Насеље Миријево сада више неће имати проблема са листом чекања, а до краја овог месеца ниједна градска општина јер ће се места наћи за свако дете чија су оба родитеља запослена. Општина Звездара у овој години добиће три наменски грађена објекта, укупне површине око 6.500 квадратних метара, који ће примити најмање 900 деце. Поред данас отвореног вртића „Звончица”, Миријево ће за петнаест дана добити још један објекат, а до краја године биће изграђен и вртић у Великом Мокром Лугу. Изградњом вртића не само да се решава проблем листа чекања већ се и отварају нова радна места за васпитаче, медицинске сестре и друго особље – рекла је Љиљана Јовчић.

У вртићу „Звончица”, који је у саставу Предшколске установе „Звездара”, боравиће око 300 деце. Предшколска установа у свом саставу има 22 објекта са 4.898 малишана.

Председник општине Звездара Милан Поповић изразио је велику захвалност градоначелнику Београда и градској секретарки за дечју заштиту за лични ангажман у решевању проблема недостатка места у београдским вртићима, који је у ранијем периоду био велик.

Извор[уреди]