Пређи на садржај

Београд: Отворен Новобеоградски сајам књига

Извор: Викиновости

23. април 2010.

Beograd / Srbija (beograd.rs) У Хали спортова вечерас је отворен Новобеоградски сајам књига, који другу годину заредом организује општина Нови Београд. Сајам књига отворили су Зоран Живковић, један од наших најпревођенијих и најтиражнијих писаца, и председник општине Nenad Milenkovic.

– Када говоримо о Новом Београду често кажемо да има највише становника, највеће плате, али је тужна чињеница да имамо и најмање књижара. Зато оваквим манифестацијама то покушавамо да надоместимо. То је одлична прилика да се на једном месту окупе издавачи, писци и читаоци и виде шта је ново, као и да књиге нађу своје читаоце – рекао је Миленковић.

На сајму ће своја издања понудити 62 издавача, а биће организована и дружења са писцима, међу којима су Зоран Живковић, британски писац Тарик Али, Радослав Павловић, Љубивоје Ршумовић, Драгољуб Љубичић, Ивана Михић и Слободан Станишић. У оквиру сајма биће одржани и изложба мапа и сајмови антикварне књиге и стрипа, а у оквиру њега и школа стрипа и цртања за основце и средњошколце.

У сарадњи са организацијом „Пријетељи деце Новог Београда” биће одржано представљање победника општинског такмичења рецитатора, креативне радионице за децу, дружење са Љубивојем Ршумовићем, као и хуманитарна акција у којој ће се прикупљати књиге за Основну школу „Драган Херцог” за децу која се налазе на лечењу у Институту за мајку и дете.

Цена улазнице је 80 динара, а посетиоци добијају и каталог издавача. Сајам је отворен сваког дана од 10 до 20 часова.

Извор[уреди]