Београд: Меморијал „Чика Душко Јовановић” 24. и 25. априла

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

22. април 2010.

Београд/Србија (www.beograd.rs) Дводневно оријентиринг такмичење 29. меморијал „Чика Душко Јовановић” одржаће се 24. и 25. априла у Барзиловици и Чибутковици, местима у близини Лазаревца.

Као и претходних година, очекујемо око 300 такмичара, од којих ће њих педесетак бити странци, као и око стотину ученика београдских школа. Такмичење у Барзиловици ће се бодовати за светску ранг-листу и Првенство Београда за млађе категорије на средњим дистанцама, а у Чибутковици ће бити Првенство Србије у комбинацији и Школска лига Београда. Учесници ће се такмичити у 24 узрасне категорије – рекао је на конференцији за новинаре Владислав Матковић, председник Планинарског друштва „Победа”.

Према речима Бориса Мићића, потпредседника овог планинарског друштва, посебно ће бити занимљива мобил-трка, која ће се ове године одржати први пут. Такмичари ће се у паровима надметати тако што ће уз помоћ мобилног телефона наводити свог партнера како да дође до циља.

Покровитељ такмичења је Секретаријат за спорт и омладину и оријентиринг савези Србије и Београда, а организатор Планинарско друштво „Победа”

Извор[уреди]