Београд: Изложба „Моје искуство у свесци”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

29. јун 2010.

Београд / Србија (www.beograd.rs) Поводом 50 година рада Ликовне галерије у среду, 30. јуна, у 19 сати током изложбе „Моје искуство у свесци” ауторке Светлане Петровић организује се разговор „Вежбанка, маштанка, дневник, књига” на коме ће излагачи представити свој рад публици.

У разговору ће учествовати: Растко Ћирић, професор ФПУ-а у Београду, Весна Голубовић, сликарка, Здравко Јоксимовић, професор ФЛУ-а у Београду и вајар, Мирјана Живковић, графички дизајнер, Гордана Илић, графички дизајнер, и Ана Недељковић, мултимедијална уметница.

Уметници ће говорити о својим специфичним и различитим искуствима рада у свескама и скиценблоковима, било да је реч о бележењу иницијалних визуелних и текстуалних идеја или о сложенијим разрадама пројеката и сегмената рада значајним за сложеније и финалне реализације. Различите форме изражавања у свескама показују различите жанрове, па свеске можемо посматрати као вежбанке, маштанке, сваштаре, илустроване дневнике са путовања, екслибрис издања... Истовремено, у њима је могуће пратити различите аспекте савременог ликовног и визуелног изражавања, али и заћи у интиму приватних простора уметности која се, овом приликом, вољом аутора показује јавности.

Због интересовања публике, изложба „Моје искуство у свесци” продужена је до 11. јула.

Извор[уреди]