Пређи на садржај

Аташе за културу Амбасаде САД у посети Крагујевцу

Извор: Викиновости


22. децембар 2011.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Председник Скупштине града Саша Миленић и заменик председника Миодраг Николић организовали су данас пријем за Ен Мари Мур аташеа за културу Амбасаде САД коме је присуствовао и Небојша Брадић уметнички директор Књажевско српског театра.

Град Крагујевац имао је задовољство да у више наврата сарађује са америчком амбасадом и зато верујемо да има простора за разговоре о неким новим пројектима - рекао је том приликом Саша Миленић. С обзиром на то да се у плану репертоара овдашњег театра налази представа 12 гневних људи, родила се идеја да се због аутентичности размотри могућност ангажовања угледног позоришног редитеља из Америке.

Према речима Ен Мари Мур амбасада САД је заинтересована да помогне продукцију једне америчке представе у Београду, Новом Саду или Крагујевцу, али одлука није на мени тако да ћемо овај предлог тек разматрати.

Иначе, Ен Мари Мур посетила је данас и Филолошко уметнички факултет са којим Амбасада САД како је рекла има веома развијену сарадњу на Катедри за енглески језик где предају њихови стручњаци. Данас је аташе за културу разговарала са руководством ФИЛУМ - а о новим видовима сарадње и помоћи у даљем развоју факултета.

Извор[уреди]