Аплицирање за стипендирање Викиманије 2014 је отворено

Извор: Викиновости
Викимедија Слика: Samballand99.
Викимедија
Слика: Samballand99.

9. јануар 2014.
Уједињено Краљевство -  (Блог Викимедије Србије) - Викиманија 2014 је конференција за кориснике вики пројеката Задужбине Викимедије. Конференције су до сада одржане у Немачкој, САД, Тајвану, Египту, Аргентини, Пољској, Израелу и Кини. Теме презентација и расправа укључују пројекте Задужбине Викимедије, софтвер отвореног кода и слободан садржај.

Ове године, Викиманија 2014 се одржава у Лондону, Уједињено Краљевство, од 06. до 10. августа. Овим поводом, Задужбина Викимедије ће доделити одређен број стипендија за присуствовање конференцији. Циљеви програма су реализација успешне и интернационалне конференције, подршка пројеката Викимедије кроз подстицање учесника као и обогаћивање пројеката кроз разноврсност група које учествују у Вики покрету.

Апликације за стипендирање су сада отворене и могу бити послате до 17. фебруара. Право на пријаву имају сви активни сарадници на Викимедијиним пројектима, као и волонтери Викимедије, из било ког дела света. Право такође имају и сви учесници у иницијативама слободног знања и образовним иницијативама.

Важни датуми:

  • Отворене апликације: Среда, 08.01.2014.
  • Крајњи рок за пријаву: Понедељак, 17.02.2014., 23:59.
  • Обавештење о примарним одлукама: Почетком марта, 2014.
  • Обавештење о коначним одлукама: Почетком априла 2014.

Стипендије су само једног типа и обухватају плаћену повратну карту, смештај и регистрационе трошкове. Комитет за стипендирање одређује критеријуме селекције на основу којих се врши рангирање кандидата, као и добитника стипендије. Информације о стипендијама за Викиманију 2014 можете сазнати овде. Сви заинтересовани који желе да аплицирању могу то учинити на званичној страници. Такође се препоручује кандидатима да прегледају све информације на сајту као и често постављена питања. Уколико имате питања, можете директно контактирати Комитет за доделу стипендија преко мејла wikimania-scholarships@wikimedia.org или оставите поруку на https://wikimania2014.wikimedia.org/wiki/Talk:Scholarships.

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.