Аматерски порно снимак који је покренуо први блогсторм

Извор: Викиновости3. март 2006.
Сингапур

Аматерски порно снимак који је, наводно, снимљен у Сингапуру уз помоћ мобилног телефона постао је прије недељу дана нови интернет феномен. Многи блогови су објавили да се на интернету појавио филм са седамнаесто-годишњом Теми, студентом Nanyang Polytechnic универзитета из Сингапура. Тада су десетине хиљада људи почели на интернету да траже тај филм и тиме створили блогсторм ("blogstorm"). На филму је и њен 21-годишњи момак.

Термини као што су "tammy nyp" и "tammy video" постали су најчешће претраге на свјетским претраживачима. Многи блогери су на својим блоговима користили те термине како би уз помоћ претраживача подигли посјећеност својих блогова. Отворен је велики број сајтова са адресом типа: "nyptammy.com" како би се кроз рекламе на брзину згрнуле паре. Часопис из сусједне земље Малазије, "The Malaysian Star" објавио је да се на улицама појавио и ДВД снимак.

Сингапурска штампа објавила је да је ова студентиња подњела пријаву у полицији која је почела истрагу. Међутим чини се да су слабе шансе да ће се икад сазнати и доказати ко је снимак послао на интернет.

Извор[уреди]