Пређи на садржај

Љубавна писма

Извор: Викиновости
Наташа Нинковић
Слика: Никола Тодоровић.
Војин Ћетковић Слика: Ljubisa Bojic.
Војин Ћетковић
Слика: Ljubisa Bojic.

18. септембар 2014.


Као и сваке године Југословенско драмско позориште и Народно позориште у Београду доноси преко својих чланова дух Србије у Канаду. Ове године на канадску турнеју долазе признати уметници и глумци Наташа Нинковић и Војин Ћетковић

Наташа Нинковић рођена је у Требињу. Дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду у класи пофесора Владимира Јевтовића. Првакиња је драме Народног позоришта где је остварила бројне улоге и скоро свака је награђена. Војин Ћетковић рођен је у Крушевцу. Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду у класи пофесора Владимира Јевтовића. Члан је ансамбла Југословенског драмског позоришта у којем је остварио бројне улоге а које су такође награђене на бројним фестивалима.

Ово двоје признатих уметника доносе у Канада представу „Љубавна писма“. Ово је љубавна представа, која кроз тематику љубавног писма покушава да кристализује различит приступ и разумевање мушко-женског односа. Три приче, три жене, три мушкарца и њихова схватања поезије и тежине љубави, а све то проткано непосредним хумором.

Аутор овог пројекта је редитељ Небојша Брадић а тандем врсних глумаца Наташа Нинковић и Војин Ћетковић играју шест различитих улога, три пара који, кроз причу о љубавним писмима, улазе у никад до краја истражено поље мушко женских односа.

Наташа Нинковић је за улогу у овој представи добила награду за најбоље глумачко остварење на КСИ Позоришним свечаностима у част наше велике глумице Жанке Стокић.

Турнеја са представама почиње 27. септембра у Торонту а у наредним данима следе Отава, Киченер,Калгари, Едмунтон и Ванкувер.

Спољашње везе[уреди]

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.
Новинар Викиновости Лале