Пређи на садржај

Љиљана, Рада и Иван у Канади

Извор: Викиновости
Иван Босиљчић
Слика: Laslovarga.
Љиљана Лашић у представи
Слика: Laslovarga.
Рада Ђуричину представи
Слика: Laslovarga.

3. март 2014.


Прошла је дуга канадска зима и и дошло пролеће са позориштем Славија из Београда. Канадски градови Киченер, Торонто, Отава, Ванкувер, Калгари и Едмонтон су угостили Љиљану Лашић, Раду Ђуричин и Ивана Босиљчића а они су им узвратили са прелепом представом „Јасмин на странпутици“.

Све представе у наведеним градовима су распродате и тражила се карта више а у Торонту је чак направљена и додатна представа која је била такође дупке пуна. Глумачке вредности ових уметника су нам свима познате, сама представа је на овој канадској турнеји обележила своје 250то извођење...

Интересантно је било гледати канадску публику, коју су чинили исељеници из читаве бивше државе, пре, за време и после представе. Окупљање испред позоришта, сусрети са старим познаницима и пријатно узбуђење пред културни догађај. Сама представа је протекла у правој позоришној атмосфери са мноштво смеха и аплауза нашим познатим уметницима. Мора се истаћи да су на крају представе наши уметници морали три пута да се враћају на „бис“ од силних аплауза. Стварно изузетан пријем публике изузетним глумцима и изузетној представи!

После представе велики број младих се гуркало и тражило пролаз до бине да виде изблиза уметнике које су виђали у филмовима и о њима читали у новинама, а наравно и да се сликају са њима. А наравнио није прошло ни без десетине букета цвећа које су љубитељи позоришта донели Љиљани, Ради и Ивану.

После завршеног сликања и дружења са уметницима позоришни љубитељи су напустили салу искористио сам „затишје“ и представио сам „Викиновости“ Ради и Ивану, док ме је Љиљана већ препознала јер сам са њом направио кратак интервју приликом њеног прошлог гостовања са представом „Слободне жене балканске“ где је играла са Љиљаном Благојевић.

Упитани о утисцима:

Викицитати „Драго ми је да поново видим канадску публику! Сви су изузетно љубазни а видим и задовољни са представом. Лепо је бити овде.“
(Љиљана Лашић)
Викицитати „Није ми први пут да сам у Канади, али ме је публика одушевила. Надам се да смо им се допали и да ћемо имати још прилика да се сретнемо са неком новом представом.“
(Рада Ђуричин)
Викицитати „Први пут сам у Канади, одушевљен сам пријемом публике!“
(Иван Босиљчић)

Изјава Ивана Босиљчића и не чуди, око њега је била највећа гужва приликом сликања, мада је исти број слика направљен и са Љиљаном и Радом, али су се млади прво гуркали да би дошли на ред код Ивана, нарочито тинејџерке!

На крају фоторепортажа није у потпуности успела јер се десила незгода са фотоапаратом. Све је било у реду до пред крај, када су ми се из неког разлога почеле јављати мутне слике. Иван је приметио да се нешто дуго намештам, дошао је до мене и затражио фотоапарат да ми помогне око сликања, што сам драге воље и учинио. Ето Иван није само глумац и музичар у догледној будућности може да ради и као фоторепортер!

Спољашње везе[уреди]

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.
Новинар Викиновости Лале