Јашаревић испалио 105 метака

Извор: Викиновости


30. октобар 2011.
Сарајево-  (Beta) - Службе безбедности у БиХ проверавају ко су идеолози које је следио нападач на амбасаду САД у Сарајеву Мевлид Јашаревић.

Према изјавама сведока, Јашаревић је боравио у Аустрији и Горњој Маочи код Брчког и био је следбеник „текфир“ идеологије, правца изразито радикалних и екстремних ставова који су супротстављени ставовима ислама.

Такве групе у Аустрији, које углавном окупљају муслимане пореклом из Санџака и Црне Горе, изразито су секташки настројене, пише Дневни аваз и подсећа да је Исламска заједница БиХ и раније упозоравала да проблем с вехабијама није у БиХ, него у Бечу, одакле се они регрутују и финансирају.

Наводно у Аустрији делује Неџад Балкан (алијас Ebu Muhammed), који је у Бечу основао свој џемат, а и у Санџаку има неколико својих центара.

Мевлид Јашаревић, који је у петак пуцао на америчку амбасаду у Сарајеву, оставио је опоруку у којој образлаже разлоге и циљ терористичког акта на државу БиХ, пише сарајевски дневник.

Лист наводи да је Јашаревић у писму навео да је пуцњавом „хтео помоћи муслиманима“.

Државни тужилац БиХ Дубравко Чампара рекао је да ће Јашаревић, који је још у болници под полицијским надзором због рањавања у ногу, најкасније за два дана моћи бити предат у надлежност Тужилаштва БиХ.

Извор[уреди]