Јадрански Косор уручен нацрт Уговора о приступању ЕУ

Из Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести из Хрватске
Локација Хрватске

Мапа показује позицију Хрватске у свету и Европи.

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Хрватске посетите простор намењен овом вестима
Хрватска

17. септембар 2011.
Загреб/ Хрватска (Beta) - Пољски премијер Доналд Туск уручио је у суботу ујутру у Загребу хрватској премијерки Јадранки Косор нацрт Уговора о приступању Хрватске Европској унији који би требало да буде потписан у децембру.

За сада се још не знају тачан датум и место потписивања, али је Туск на конференцији за новинаре рекао да би био врло задовољан када би уговор био потписан у Варшави, главном граду Пољске која тренутно председава ЕУ.

„Данас када многи политичари сумњају у будућност ЕУ, улазак Хрватске је велика инјекција оптимизма онима за будућност ЕУ, ЕУ има смисла“, истакао је Туск након што је уручио енглеску верзију уговора хрватској премијерки.

Он је поручио да ће се Хрватској у будућности „исплатити велики напор“.

Текст уговора у енглеској верзији коначно је усаглашен у среду и прихватиле су га све чланице ЕУ, чиме је завршен двогодишњи rad над тим документом.

Нацрт уговора биће преведен на хрватски језик и све службене језике ЕУ до краја октобра, како би уговор ишао на разматрање у Европски парламент, који мора дати свој пристанак пре потписивања планираног за децембар.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики