Ђоковић истакао да се највише променио у глави

Извор: Викиновости


18. децембар 2011.
Абу Даби/ Абу Даби (емират) (Beta-AP) - Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је у суботу у Абу Дабију да се код њега највећа промена десила у „његовој глави“.

„На почетку каријере не можете имати менталну снагу. То морате да развијате, да радите на томе. Морате бити стрпљиви. Било ми је потребно четири-пет година професионалне каријере да заиста разумем себе, да усавршим игру колико је то могуће и да добијем довољно самопоуздања да бих освојио главне трофеје“, казао је Ђоковић.

Први тенисер света победио је на 70 мечева ове године, а доживео је шест пораза од чега два предајом противнику. Ђоковић је сезону завршио са освојених, рекордних, 12,6 милиона долара. После славља и двонедељног одмора од тениса Ђоковић се усредсредио да резултате понови и следеће године.

„Зашто да не, мислим да нема смисла да не будем оптимистичан. Морам да верујем у своје квалитете и способности. Наравно да ће то бити невероватан и тежак задатак, али никад се не зна. Ништа није немогуће“, казао је Ђоковић.

Први тенисер света је рекао да неће мењати своје припреме које укључују дијету без глутена која је делимично заслужна за Ђоковићеве фантастичне резултате ове године.

„Ја сам залепљен за тај режим исхране и практиковаћу ћу га на исти начин. Ништа се није променило“, рекао је Ђоковић.

Он је казао да је на кратко прекинуо своју исхрану без глутена и уживао у неким стварима као што је „понека чаша вина“.

„Попио сам, у ствари, више од једне чаше вина. Није се то добро завршило сутрадан, али нисам имао тренинг што је добар изговор“, рекао је Ђоковић уз осмех.

Ђоковић је током 2011. победио, на почетку године првог тенисера света, Рафаела Надала у шест финала и заменио га на водећој позицији.

„Имам још доста тога да побољшам. Фокусиран сам да наредних година освојим што више Грен слем титула. То је нешто чему тежим. Игра коју пружам је довољна да будем један од најбољих на свим подлогама, тако да треба да одржим тај ниво“, истакао је Ђоковић.

Он је додао да „побољша проценат појединих удараца у његовој игри“. Ђоковић ће припреме за нову сезону почети егзибиционим турниром у Абу Дабију, заједно са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.

У првом мечу турнира састаће се са Французом Гаелом Монфилсом 29. децембра.

Извор[уреди]