Пређи на садржај

Zvezde tenisa ostale bez teksta zbog meča Isner-Mau

Извор: Викиновости
Džon Izner
Nikola Mai

24. јун 2010.
Вимблдон-  (Beta-AP) - Aktuelne i bivše zvezde tenisa bile su zatečene maratonskim mečom Amerikanca Džona Iznera i Francuza Nikole Maija koji su ušli u istoriju ovog sporta sa najduže odigranim mečom.

Zaprepašćeni teniseri bili su kratki u svojim komentarima susreta koji traje već dve večeri, a nastavio se u četvrtak popodne. Endi Rodik je samo rekao „nestvarno“, Federer „apsolutno iznenadjujuće“, dok Venus Vilijams misli da je meč „duži nego maraton“.

Susret Iznera i Maija prekinut je u sredu, drugo veče za redom, zbog mraka, nakon 10 sati trajanja, 881 osvojenih poena i 193 asa. Samo peti set je trajao preko sedam sati, a u njemu su teniseri postigli po 59 gemova.

„On je servirao odlično, ja sam servirao odlično. To je stvarno sve što se desilo“, objasnio je Izner i dodao da se ovako nešto nikada više neće desiti.

Povodom istorijskog meča izjasnio se i nekadašnji teniski šampion Amerikanac Džon Makenro. Ja „sam iznenađen da ova dvojica još stoje. Može bilo ko od njih da propusti šansu da nastavi turnir, ali će uvek ostati u knjigama istorije“, rekao je legendarni teniser.

Meč je napokon završio pobedom Iznera 6-4, 3-6, 6-7 (7), 7-6 (3), 70-68. U toku meča Izner je postavio rekord u broju postignutih asova ukupno 112, oborio rekord Ive Karlovića 78, a Mai je takođe servirao 103 asa.

Meč je ukupno trajao 11 sati i pet minuta.

Извор[уреди]