Zvezda bez sredstava iz budžeta

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

20. април 2010.
BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je u utorak da država neće pomoći sredstvima iz budžeta košarkaškom klubu Crvena zvezda i najavila izgradnju hale crveno-belima kada se klub konsoliduje.

"Važno je da se zakon poštuje. Zvezda nije u stečaju, a mi ćemo se truditi sistemski da pomognemo. Crveno-beli neće dobiti sredstva iz budžeta", rekla je Samardžić Marković novinarima nakon razgovora sa predstavnicima Crvene zvezde.

Ministarka je rekla da će se truditi da pronađe firme koje bi donirale pomoć Zvezdi i istakla da će crveno-beli dobiti halu kada se klub konsoliduje. "Ministarstvo omladine i sporta spremno je da učini sve da izgradi halu Zvezdi ali kada klub 'izađe na zelenu granu' ", rekla je ona.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Vladislav Lučić rekao je da je zadovoljan razgovorima i odlukom da crveno-beli dobiju trenažnu halu. "Zadovoljan sam što je ministarstvo prepoznalo da je put kojim smo krenuli ispravan. Mi smo ozbiljni ljudi i želimo da završimo ono što smo započeli. Hala nam je potrebna zbog rada sa mladima", rekao je Lučić.


Извор[уреди]