Zukorlić pozvao Tadića i Cvetkovića na razgovore

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

14. јул 2010.
NOVI PAZAR, 14. jula 2010. (Beta) - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ) i nosilac liste Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) na izborima za nacionalne savete Muamer Zukorlić pozvao je us redu uveče u Novom Pazaru predsednika i premijera Srbije da - na ravnopravnoj osnovi - razgovaraju sa legalnim predstavnicima bošnjačkog naroda.

On je na skupu nazvanom Svečani zbor Bošnjaka poručio da su Bošnjaci u Srbiji konstitutivan narod kojeg "od danas legalno i legitimno" predstavlja Bošnjačko nacionalno veće (BNV) formirano od 17 predstavnika BKZ i dvojice većnika sa liste Bošnjački preporod.

"Mi smo konstuitivan narod i pozivamo predsednika Borisa Tadića i Vladu (Srbije) da što pre organizuju razgovore da to pitanje što pre rešimo Ustavom", rekao je Zukorlić.

Govoru Zukorlića građanima na centralnom trgu Novog Pazara je prethodila sednica Nacionalnog saveta Bošnjaka, novoformirane institucije kojoj su, kako je rekao predsednik Veća Mevlud Dudić, prisustvovali legitimni predstavnici BNV, verskih i političkih bošnjačkih organizacija.


Извор[уреди]