Zločin na Ibarskoj pred Vrhovnim sudom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. mart 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Pred Vrhovnim sudom Srbije u ponedeljak počinje suđenje za ubistvo četiri funkcionera Srpskog okreta obnove i pokušaj ubistva predsednika SPO-a Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine.

To je drugi slučaj u istoriji Vrhovnog suda Srbije, ustanovljenog pre 161 godinu, da Vrhovni sud otvara glavni pretres u nekom predmetu.

Presudom Okružnog suda u Beogradu od 16. februara prošle godine bivši pukovnik DB-a Milorad Ulemek osuđen je na 15 godina zatvora, a bivši šef DB-a Radomir Marković na osam godina zatvora. Pripadnici JSO-a Duško Maričić, Branko Berček, Nenad Bujošević i Leonid Milivojević osuđeni su na po 14 godina zatvora.

Nekadašnji šef DB-a Radomir Marković oslobođen je optužbe za ubistvo i osuđen na osam godina zatvora zbog pomaganja učiniocima posle izvršenog krivičnog dela. Bivši načelnik beogradskog DB-a Milan Radonjić i bivsi šef beogradske policije Branko Đurić oslobođeni su optužbe da su pomagali u ubistvu. Vrhovni sud Srbije je ranije, rešavajući po žalbama, ukinuo prethodne dve presude.

Извор[уреди]