Zbirka kratkih priča Davida Albaharija na nemačkom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. март 2011.
LAJPCIG, 19. marta 2011. (Beta) - Zbirka kratkih priča Davida Albaharija pod nazivom "Krava je usamljena životinja", objavljena na nemačkom jeziku, predstavljena je na Sajmu knjiga u Lajcpigu, na kojem Srbija ove godine nastupa kao zemlja u fokusu.

"Moj nemački izdavač 'Ajhborn' objavio je izvod od mojih 120 sasvim kratkih priča, koje ja nazivam 'sažetim pričama' jer su one pisane u rasponu od jedne rečenice do jedne stranice", rekao je Albahari agenciji Beta u Lajpcigu.

Albahari je sam izabrao priče za knjigu, uvrstivši u nju tekstove iz raznih perioda svog književnog rada, uključujući i neke koje je napisao još na početku svoje spisateljske karijere.

Zbirka je dobila naslov po jednoj priči koja je u nju uvrštena, a koja je nastala prilikom jednog Albaharijevog putovanja. "Ja nisam nikakav stručnjak ni za krave ni za životinje, ali jednom prilikom iz automobila koji je bio pun pisaca video sam jednu tužnu, usamljenu kravu. Ponudio sam jednoj pesnikinji da napiše pesmu o tome. Ona nije napisala pesmu, ali sam ja napisao priču", rekao je Albahari.


Извор[уреди]