Пређи на садржај

Završetak obilaznice oko Beograda 2013.

Извор: Викиновости


1. мај 2011.
BEOGRAD, 1. maja 2011. (Beta) - Završetak obilaznice oko Beograda na Koridoru 10 očekuje se 2013. godine, izjavio je u nedelju direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak.

"Do sada je u obilaznicu, koja je počela da se gradi pre 21 godinu, uloženo oko 100 miliona evra", rekao je Drobnjak novinarima u Batajnici, prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda.

Prema njegovim rečima, "na delu obilaznice ostalo je još da se urade sektori pet i šest, od Orlovače do Bubanj potoka, gde se trenutno rade tri mosta u vrednosti od 20 miliona evra, kao i tunel Straževica".

On je naveo da će izgradnja petlje Batajnica i trasa obilaznice od Batajnice do Dobanovaca u dužini od devet kilometara, kao i petlja u Dobanovcima, biti izgrađeni od kredita vrednog 115 miliona evra koji je Srbija dobila. "Od ukupne dužine obilaznice od 47,4 kilometara, do sada je izgrađeno 26 kilometar", kazao je Drobnjak.

Direktor sektora za mostove preduzeća MBA Radoslav Uskoković kazao je da će petlja Batajnica biti završena do kraja 2012. "Petlja se sastoji od više mostova, ali dva najveća su dužine od po 1.500 metara", rekao je Uskoković i dodao da su pripremni radovi počeli u martu, a radovi na petlji 15. aprila.

Beogradska obilaznica je deo evropskog Koridora 10 i ona bi trebalo da rastereti saobraćaj u Beogradu i izmesti prevoz opasnih materija iz grada.


Извор[уреди]