Završetak festivala Sinema siti

Извор: Викиновости


25. јун 2011.
Нови Сад-  (Beta) - Festival Sinema siti (Cinema city) u Novom Sadu biće zatvoren u subotu uveče uručenjem nagrada za najbolje filmove i autore u takmičarskim selekcijama Nacionalna klasa, Egzit point i Up to 10.000 bucks.

Na zatvaranju Festivala u bioskopu Arena sinepleks u Novom Sadu u selekciji filmova srpskih autora Nacionalna klasa biće uručeni Gran pri za najbolji film, kao i nagrade za najbolju režiju, scenario, glumca, glumicu, fotografiju, montažu, muziku, scenografiju i kostim.

Biće dodeljene i nagrade u selekciji stranih filmova Egzit point, i to priznanja za najbolji film, režiju, glumca i glumicu.

Film Majka Lija "Još jedna godina", koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u, biće prikazan na zatvaranju Festivala Sinema siti, a tokom dana u Novom Sadu će biti prikazani i film "Majke" Milča Mančevskog i "Skitnica sa sačmarom" Džejsona Ejsejnera.

Na ovogodišnjem Festivalu Sinema siti, koji je otvoren 18. juna u Novom Sadu, prikazano je 150 filmova u 15 programskoh selekcija, a takođe je održan akademski program Sinejut (Cineyouth), koji je namenjen studentima i mladim autorima.

Извор[уреди]