Završeno saslušanje Bogdanova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. октобар 2010.
DJENOVA, 15. oktobra 2010. (Beta) - U zatvoru Marasi kod Đenove u petak je završeno saslušanje Ivana Bogdanova pred italijanskim istražnim sudijom, prenela je agencija Ansa.

Vođa "ultra navijačca" se još jednom izvinio Italiji i gledaocima utakmice Italija-Srbija i ponovio da je njegov protest bio usmeren na Fudbalski savez Srbije koji u sastav tima nije pozvao igrače Crvene zvezde. Bogdanov je rekao da je u Đenovu došao dan pre utakmice i da je tokom nereda izgubio kontrolu nad onim što se događalo.

Advokati Bogdanova zatražili su nagodbu prema kojoj bi on - u zamenu za priznanje - bio osuđen na dve godine i deportovan iz zemlje. Ukoliko istražni sudija odbije nagodbu, Bogdanov bi mogao da bude osuđen na jednu do četiri godine zatvora, a ta kazna mogla bi da bude i povećana zbog otežavajućih okolnosti.

U ponedeljak će se advokati odbrane osmorice navijača sastati s tužiocem Kristinom Kamajori koja treba da odluči da li će biti prihvaćana nagodba ili pokrenut sudski postupak.

Istražni sudija Mauricio De Matieis nastaviće saslušanje još trojice uhapšenih srpskih navijača, dok će ostala četvorica biti saslušana u subotu.


Извор[уреди]