Završena rasprava o Predlogu zakona o trgovini

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

14. јул 2010.
BEOGRAD, 14. jula 2010. (Beta) - Skupština Srbije završila je u sredu raspravu o Predlogu zakona o trgovini, a vanrednu sednicu nastaviće u četvrtak raspravom o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević rekao je u raspravi da novi zakon o trgovini treba da obezbedi stabilno i snabdeveno tržište, intezivniju konkurenciju i manje mešanja države u trgovinu.

On je ocenio da je predloženi zakon moderan evropski zakon koji će trajati mnogo duže i nakon ulaska Srbije u EU i da će njegovo usvajanje učiniti Srbiju još atraktivnijom za strane investicije. Milosavljević je rekao da načelo slobodne trgovine i zakon praktično zabranjuju sva ograničavanje slobode trgovine i prometa na tržištu.

U raspravi o Predlogu zakona o trgovini, poslanici vladajuće koalicije ocenili su da će usvajanje novog zakona stvoriti dobar ambijent za razvoj zdrave konkurencije, omogućiti niže cene i bolju uslugu, i sprečiti monopol. Poslanici opozicije su, međutim, ocenili da predloženi zakon o trgovini neće sprečiti nelegalnu trgovinu i monopol.


Извор[уреди]