Пређи на садржај

Završena načelna rasprava, o amandmanima u utorak

Извор: Викиновости


10. oktobar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije završila je danas načelnu raspravu o svih 14 tačaka dnevnog reda a u utorak će početi razmatranje amandmana koji su podneti na predložene zakone.

Poslanici su obavili objedinjenu raspravu o vladinim predlozima zakona o zaštiti podataka o ličnosti, o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, o odgovornosti pravnih lica za krivična dela, o Agenciji za borbu protiv korupcije i o izmenama Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Skupština je obavila zajednički pretres vladinih zakona o potvrđivanju ugovora o garanciji između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj za "Beogradski autoput i obilaznica", zatim ugovora sa Evropskom investicionom bankom za "Obilaznicu oko Beograda" i ugovora sa nemačkom finansijskom institicijom KFW po zaduženju JP Elektroprivreda Srbije.

Razmotreni su i vladini predlozi zakona o strancima i o državnoj granici, kao i predlog Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine, koje su podnele poslaničke grupe G 17 plus, Nova Srbija, PUPS, SPS-JS, Za evropsku Srbiju i DSS.

Извор

[уреди]