Пређи на садржај

Završena 13. dodela Latino Gremi nagrada

Извор: Викиновости


16. novembar 2012.
Las Vegas/ Kalifornija (Beta-AP) Meksički duet Džesi i Džoj (Ješe and Joy) i njihov pop hit "Corre!" osvojili su četiri Latino Gremija, a roker iz Kolumbije Huanes osvojio je nagradu za najbolji album "MTV Unplugged".

Trinaestu dodelu Latino Gremi nagrada, završenu u četvrtak u Las Vegasu, vodili su meksički glumci Kristijan de la Fuente i Lusero, a ceremoniji su prisustvovali zvezde iz celog sveta.

Brat i sestra Džesi i Džoj iz Meksika dobili su nagradu za najbolju pesmu godine, produkciju, najbolji savremeni pop vokal album i za najbolji kratki video.

Pevač regeton muzike iz Portorika Don Omar i rok bend "Cuarteto de Nos" iz Urugvaja osvojili su po dva Latino Gremija.

Meksička grupa "Los Tucanes de Tijuana" osojila je Gremija za najbolji album u norteno muzici, za svoj 32. album "365 dias".

Dominikanka Mili Kesada (Milly Quezada) dobila je dva Gremija, a kubansko-američki džez muzičar Arturo Sandoval osvojio je tri nagrade, dve za album "Dear Diz (Every Day I Think of You)", koji je proglašen najboljim latino-džez albumom.

Za najbolji rok ablum proglasen je "Desde Rusia con amor" meksičke grupe Molotov, a najbolju rok pesmu "Cuando sea grande" benda "Cuarteto De Nos".

Karla Morison iz Meksika dobila je Gremija za najbolji alternatini album "Dejenme llorar", a Luis Enrike za najbolji salsa album "Soy y sere".

Za album godine u instrumentalnoj muzici proglašen je "Further Explorations", a u klasičnoj muzici "Brasileiro: Works Of Francisco Mig".

Latino Gremi za producenta godine otišao je u ruke Huana Luisa Gera iz Dominikanske Repubilke.

Ceremonija Latino Gremi počela je u sredu, odavanjem poštovanja dobitniku nagrade za ličnost godine, brazilskom pevaču, kompozitoru i aktivisti Ketanu Valozu, jednom od osnivača pokreta tropikalizmo.

Izvor[уреди]