Završava se sajam knjiga

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Međunarodni sajam knjiga, 57. po redu, čji je slogan "Od A do Š", završava se u nedelju kada će Poljskoj, počasnom gostu narednog sajma, biti uručena Otovorena knjiga.

Predstavnici Mađarske će u 13.15 u sali Slobodan Selenić predati Otvorenu knjigu predstavniku Poljske, zemlji koja će biti počasni gost 58. Medunarodnog beogradskog sajma knjiga.

U 10.30, u sali "Slobodan Selenić" biće predstavljen jedan od najvažnijih italijanskih književnih festivala - "Pordenoneledje".

Ministar kulture regije Friuli Venezia Giulia Elio De Ana i umetnički direktor "Pordenoneledje" Đan Mario Viljalta uručiće Srbiji formalni poziv da 2013. godine srpski autori budu pisci u fokusu ovog prestiznog festivala.

U istoj sali u 12.00 počeće susret sa italijanskim piscem Karmineom Abateom dobitnikom nagrade "Kampjelo" za 2012. godinu, za roman "Vetroviti breg" u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu.

Posetioci će i danas, kao i svakog dana do sada, osim knjiga i publikacija koje je izložilo više od 450 izlagača, moći da vide i dva savremena mađarska filma "Intimni pucnji u glavu" od 10.30 i "Varijacije" od 12 sati.

Strip program će biti bogat i poslednjeg dana sajma, počev od 15.00.

U 14.00 na standu EU info Centra biće završni susret sa novinarima na kojima će biti predstavljeni rezultati centra ostvareni na Sajmu knjiga.

Pored ljudi iz Delegacije EU i Informacionog centra EU predstaviće se i svi koji su učestvovali u programu na tom standu - direktori i urednici izdavačkih kuća Zavet, Odiseja, Propolis plus, Kreativni centar, Geopoetika, kulturni programi Mimart, Dah teatar, pozorište Duško Radović i Balkanološki institut, kao i gosti iz EUNIC i svih kulturnih centara zemalja EU u Srbiji.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg