Zatražena pomoć Međunarodne unije za telekomunikacije

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

27. април 2010.

Beograd / Srbija (Beta) Ministarstvo za telekomunikacije Srbije saopštilo je u utorak da je od Međunarodne unije za telekomunikacije zatražilo da hitno omogući obnovu baznih stanica srpskih operatera mobilne telefonije na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju, Međunarodna unija za telekomunikacije je specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija, i Ministarstvo je zatražilo da ta Unija u skladu sa rezolucijom 1244 reaguje i podrži Vladu Srbije, Telekom Srbije i Telenor, kojima je pričinjena šteta.

„Neprihvatljivo je da građani na Kosovu i Metohiji uključujući i institucije ostanu bez telefona, tako da deca, stari i bolesni ne mogu da kontaktiraju hitne službe i da na vreme dobiju adekvatnu pomoć“, navodi se u pismu upućenom generalnom sekretaru Međunarodne telekomunikacione unije Amadunu Tureu.

Ministarstvo za telekomunikacije Srbije, ističe se, traži od Međunarodne unije za telekomunikacije da doprinese u ostvarivanju osnovnih ljudskih prava građana Srbije koji žive na Kosovu i da omogući da se bespravno srušene bazne stanice ponovo izgrade.


Извор[уреди]