Пређи на садржај

Zaprepašćen sam mirnom reakcijom Euleksa

Извор: Викиновости

25. април 2010.
LESKOVAC, 25. aprila 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u nedelju u Leskovcu da je zaprepašćen mirnom reakcijom Euleksa prilikom rušenja repetitora mobilnog operatera Telekom na Kosovu i dodao da je srpska vlast "podigla uzbunu u međunarodnoj zajednici" povodom tog slučaja.

"Zaprepašćen sam reakcijom Euleksa koji gleda mirno na kršenje ljudskih prava rušenjem opreme 'Telekoma Srbije'. To ne znači samo štetu za 'Telekom Srbije' nego, iznad svega, za građane, za čiju bezbednost je Euleks po jasnom sporazumu zadužen", kazao je Tadić.

Predsednik Srbije je ocenio je da je taj potez "takozvanog regulativnog tela Kosova" nezakonit i da predstavlja pljačku imovine "Telekoma Srbije".

Analitičar Dušan Janjić ocenio je u nedelju da bi zvanični Beograd trebalo da započne dijalog sa vlastima u Prištini kako bi obezbedio funkcionisanje mobilne telefonije za Srbe na centralnom i južnom Kosovu.

U izjavi agenciji Beta povodom uništavanja telekomunikacionih postrojenja srpskih mobilnih operatora na Kosovu, Janjić je rekao da Beograd ne treba ponovo da čeka da kriza eskalira, kao u slučaju sa strujom, već da "krene u susret problemu" i otvori makar tehnički dijalog o tome kako da se obezbedi funkcionisanje telefonije za Srbe u pokrajini.

Prema njegovoj oceni, možda rešenje može da se postigne formiranjem mešovite firme koja bi obezbedila nesmetan rad mobilne telefonije.


Извор[уреди]