Пређи на садржај

Zaposleni iz domaćih i stranih kompanija u akciji čišćenja Beograda

Извор: Викиновости


19. maj 2012.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Velika volonterska akcija "Naš Beograd" biće održana po četvrti put, 19. maja od 10h do 14h u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije. Više stotina zaposlenih u vodećim međunarodnim i domaćim kompanijama volontiraće na 12 lokacija širom Beograda.

Akciju će podržati i ambasadori SAD i Velike Britanije. Njegova Ekselencija Michael Davenport, Ambasador Velike Britanije u Srbiji, priključiće se volonterima u OŠ Dušan Dugalić u Đerdapskoj 19, u 10.00h a Njena Ekselencija Mary Warlick, Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji uređivaće Kalemegdanski park na potezu od Paviljona "Cvijeta Zuzorić" do Zoološkog vrta u 11.45h.

Volonteri iz kompanija pomoći će uređenje unutrašnjih i spoljašnih prostora u institucijama socijalne zaštite: Osnovnoj školi za zaštitu vida "Dragan Kovačević", OŠ "Dušan Dugalić", Specijalnoj školi za decu ometenu u razvoju, domovima za decu bez roditeljskog staranja "Jovan Jovanović Zmaj" i "Moša Pijade", Domu penzionera "Bežanijska kosa"; u organizacijama: Kreativno -edukativnom centru za mentalno nedovoljno razvijene osobe – KEC MNRO, Društvu za pomoć MNRO Stari grad "Živimo zajedno" i u vrtićima: "Lunja", "Guliver" i "Duga". Volonteri će ofarbati klupe na Kalemegdanu, najvećem i najpoznatijem beogradskom parku, a kroz aktivnosti zaštite životne sredine doprineće unapređenju ambijenta u Banjičkoj šumi, zaštićenom spomeniku prirode.

U akciji učestvuju volonteri iz kompanija: Vip mobile, Atlantic Group, Državna lutrija Srbije, Coca-Cola Hellenic, Societe Generale Banka, Banca Intesa, Holcim, Nestle Adriatic, Eurobank EFG, Erste Banka, Telekom Srbija, S Leasing, MK Group, Gradske pijace, Microsoft, Huawei, Ernst & Young, KMPG i Wiener Stadtische osiguranje.

O akciji Naš Beograd: Volontersku akciju "Naš Beograd" organizuje Forum poslovnih lidera, u saradnji sa SMart Kolektivom i Institutom za održive zajednice, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Grada Beograda. Forum poslovnih lidera promoviše društveno odgovorne prakse i inovativne načine na koje biznis može da podrži lokalnu zajednicu i uključi se u rešavanje njenih specifičnih problema.

"Naš Beograd" je od 2011. godine deo međunarodne kampanje "Give & Gain Day" koja se održava u 14 zemalja širom sveta, a u okviru koje je prošle godine volontiralo oko 30 000 zaposlenih.

Извор

[уреди]