Zaposleni Sberbank Srbija na Beogradskom maratonu trčali za NURDOR

Извор: Викиновости

19. april 2016.
(PRobjave) - Više od 170 zaposlenih Sberbank Srbija je ovog vikenda sa svojim porodicama učestvovalo u Trci zadovoljstva na 29. Beogradskom maratonu, a banka je donirala sredstva NURDOR-u za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

„Za nas je pobednik ovogodišnjeg maratona timski duh koji nas je ujedinio u cilju da doprinesemo da deca obolela od raka dobiju bolje uslove lečenja. Donacija NURDOR-u je u skladu sa našom strateškom orijentacijom da pomažemo najmlađim članovima društva", istakla je Marijana Vasilescu, član izvršnog odbora, nadležna za resor za poslove sa stanovništvom u Sberbank Srbija.

„Osnovna misija NURDOR-a je briga, ne samo o deci i mladima obolelim od raka, već i o njihovim porodicama, a na Beogradskom maratonu su u timu Sberbank trčali i zaposleni, ali i njihove porodice. Zaista je to bio divan primer kako se odgovornost prema društvu, a naročito prema najranjivijim grupama tog društva, uči od malih nogu. Verujemo da je ovo tek početak jednog lepog prijateljstva i toplo zahvaljujemo na podršci", izjavio je Todor Mančić, predsednik Upravnog odbora NURDOR-a.

Sberbank Srbija je donirala sredstva kojima učestvuje u izgradnji novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, koje će se prostirati na dva nivoa i više od 750 kvadratnih metara. Dnevna bolnica će imati tri kreveta, a stacionarni deo šest jednokrevetnih i dve dvokrevetne sobe. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka planira da već u drugoj polovini maja počnu sa radovima na prvoj fazi izgradnje. Banka je, pored ove, u prethodnih šest meseci realizovala i humanitarnu akciju „Sberbank deci" za decu bez roditeljskog staranja i iz hraniteljskih porodica iz Beograda, Kragujevca, Niša, Subotice i Novog Sada.

Извор[уреди]