Пређи на садржај

Zapadne službe vrbovale Nikolića da razbije SRS

Извор: Викиновости


23. septembar 2008.
Hag/ Holandija (Beta) - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj tvrdio je u utorak pred Haškim tribunalom da su njegovog doskorašnjeg zamenika Tomislava Nikolića "zapadne obaveštajne službe zavrbovale da razbije SRS".

Tokom proceduralne rasprave kojom je nastavljen postupak protiv Šešelja, on je rekao i da je Nikolić "izgubio svaki moralni kriterijum" i da mu se "ne može verovati ništa".

"Mene je sramota što je Tomislav Nikolić godinama uživao moje neograničeno poverenje i što sam mu omogućio da bude šef tima za moju odbranu", kazao je Šešelj. On je dodao da je Nikolić za njega "gotov u svakom pogledu", da je Nikolićev "moralni krah njegov lični krah" i da o njemu ne želi više da govori. Šešelj je sudije obavestio i da je "opozvao" svog pravnog savetnika Aleksandra Vučića, bivšeg generalnog sekretara SRS-a, zato što "u njega više nema poverenja".

Optužzeni je Nikolića i Vučića pomenuo u okviru rasprave o pismu kojim je sekretarijat Tribunala upozorio njegove pravne savetnike da ne smeju da svoj status - koji uključuje i poverljive telefonske razgovore sa Šešeljom - koriste za političko delovanje, niti davati izjave koje su, po oceni sekretarijata, neprimerene.

Извор[уреди]