Zamenica premijera Edita Tahiri predvodi prištinski tim

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. фебруар 2011.
PRIŠTINA, 24. februar 2011. (Beta) - Kosovski premijer Hašim Tači odlučio je u četvrtak da delegaciju Kosova u pregovorima sa Beogradom o praktičnim pitanjima predvodi zamenica premijera Edita Tahiri, saopštila je danas Vlada Kosova.

"Dijalog Kosova kao nezavisne i suverene države sa svim susednim zemljama uključujuci i Srbiju i rešenje praktičnih problema je na dobrobit svih građana regiona i predstavlja vrednost i evropski standard", navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

Vlada Srbije je na sednici krajem januara i zvanicno imenovala Borka Stefanovića za šefa državnog tima u razgovorima sa Prištinom. Stefanović je politički direktor Ministarstva inostranih poslova Srbije.

U septembru, nakon što je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju o Kosovu koju je Srbija podnela uz podršku Evropske unije, obe strane su pozvane na dijalog. Početak dijaloga odložili su kosovski vanredni parlamenarni izbori, izbor novog predsednika i formiranja nove vlade Kosova. Ceo taj proces okončan je početkom ove nedelje.


Извор[уреди]