Zakup i prodaja ispod tržišne cene

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу19. март 2010.
BEOGRAD, 19. marta 2010. (Beta) - Uredba o uslovima i načinu pod kojim lokalna samouprava može da proda ili izda u zakup građevinsko zemljište po ceni manjoj od tržišne ili bez naknade, stupiće na snagu u subotu.

Lokalna samouprava može da proda ili da u zakup građevinsko zemljište u javnoj svojini po ceni manjoj od tržišne ili bez naknade, ako dobije saglasnost Vlade, a u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, objavljeno je u Službenom glasniku.

Građevinsko zemljište koje pod tim uslovima lokalna samouprava može da proda ili da u zakup, mora da bude namenjeno izgradnji objekata od posebnog značaja za privredni razvoja Srbije do 2012. godine i da se realizacijom tog projekta povećava broj zaposlenih u privredi lokalne samouprave za najmanje jedan odsto i srazmerno uvećavaju javni prihodi.

Uredbom je predviđeno da na pogodnosti mogu da računaju i oni koji grade objekte koji su namenjeni za socijalno stanovanje, odnosno potrebe državnih organa, kao i oni koji stanove grade u skladu sa uredbom o podršci građevinskoj industriji kroz subvencionisanje kamate.


Извор[уреди]