Zakon o privrednim društvima donosi uštede

Извор: Викиновости


2. јун 2011.
BEOGRAD, 2. juna 2011. (Beta) - Srpska privreda će od 2012. štedeti 100 miliona evra godišnje zahvaljujući izmenama Zakona o privrednim društvima, kojim su ukinute zastarele birokratske procedure, ocenila je u četvrtak Nacionalna alijasa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Kako su u NALED-u kazali agenciji Beta, usvajanjem Zakona o privrednim društvima primenjene su 84 preporuke iz sveobuhvatne reforme propisa (SRP) za olakšavanje poslovanja u Srbiji, što je značajan napredak s obizirom na to da su od početka reforme 2009. do aprila 2011. primenjene 93 preporuke.

Zakonom o privrednim društvima, koji je Skupstina Srbije usvojila 25. maja, a primenjivaće se od 2012. godine, ukida se obavezno posedovanje pečata, kao prevazidjenog formalizma, koji stvara dodatnu pravnu nesigurnost, naveli su u NALED-u.

Direktor ITM grupe Toplica Spasojević ocenio je da je posle dugog angažovanja privrede, koja je od početka bila svesna koje birokratske procedure otežavaju poslovanje, Srbija konačno dobila novi zakon koji će pojednostaviti procedure i olakšati poslovanje.


Извор[уреди]